Ah, riistan makua

thaimaankaurisThai­maan­kau­ris (Rucer­vus schom­burg­ki, ai­em­mal­ta suo­men­kie­li­sel­tä ni­mel­tään scom­bur­gin­hir­vi) oli kaak­koi­saa­sia­lai­nen hir­vie­läin, joka met­säs­tet­tiin su­ku­puut­toon 1930-lu­vul­la. Chao Ph­ray­an jo­ki­ta­san­gol­la Thai­maas­sa elä­neen la­jin ku­va­si tie­teel­le Edward Blyth 1863, ja sen tiet­tä­väs­ti vii­mei­nen yk­si­lö kuo­li eläin­tar­has­sa vuon­na 1938. Vuon­na 1991 Lao­sis­ta löy­det­ty­jen sar­vien pe­rus­teel­la la­jin ar­vel­laan kui­ten­kin saat­ta­neen säilyä.

Schomburgk's deer - Wi­ki­pe­dia, the free encyclo­pe­dia (9. 5. 2013 jul­kais­tu ver­sio)

sahramitukaani
Cláu­dio Dias Timm | CC BY-NC-SA 2.0
Sah­ra­mi­tu­kaa­ni (Pte­ro­glos­sus bail­lo­ni) on Bra­si­lian ran­nik­ko­sa­de­met­sän lin­tu­la­ji, joka ni­mes­tään huo­li­mat­ta ei kuu­lu tu­kaa­nien vaan ara­ka­rien su­kuun tik­ka­lin­tu­jen lah­kos­sa. Sen höy­hen­peit­teen väri vaih­te­lee sah­ra­min­kel­tai­ses­ta olii­vin­vih­re­ään. Ylä­pe­rä ja kook­kaan no­kan tyvi ovat pu­nai­set. Uha­na­lai­suu­del­taan sah­ra­mi­tu­kaa­ni on ym­pä­ris­tö­jär­jes­tö Bird­Li­fe In­ter­na­tio­na­lin sil­mäl­lä­pi­det­tä­vien (NT, Near Th­rea­te­ned) la­jien listalla.

Saffron Touca­net - Wi­ki­pe­dia, the free encyclo­pe­dia (12. 12. 2013 jul­kais­tu ver­sio)

S     sana            a1
1.00  SAHRAMITUKAANI  THAIMAANKAURIS

Ansa-ana­gram­mi­sa­nas­to | Ree­ma (20. 12. 2013 jul­kais­tu versio)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *