Ah, riistan makua

thaimaankaurisThai­maan­kauris (Rucervus schom­burgki, aiem­malta suomen­kie­li­seltä nimel­tään scom­bur­gin­hirvi) oli kaak­koi­saa­sia­lainen hirvie­läin, joka metsäs­tet­tiin suku­puut­toon 1930-luvulla. Chao Phrayan joki­ta­san­golla Thai­maassa eläneen lajin kuvasi tieteelle Edward Blyth 1863, ja sen tiet­tä­västi viimeinen yksilö kuoli eläin­tar­hassa vuonna 1938. Vuonna 1991 Laosista löydet­tyjen sarvien perus­teella lajin arvel­laan kuitenkin saat­ta­neen säilyä.

Schomburgk's deer - Wiki­pedia, the free encyclo­pedia (9. 5. 2013 julkaistu versio)

sahramitukaani
Cláudio Dias Timm | CC BY-NC-SA 2.0
Sahra­mi­tu­kaani (Ptero­glossus bail­loni) on Brasi­lian rannik­ko­sa­de­metsän lintu­laji, joka nimes­tään huoli­matta ei kuulu tukaa­nien vaan araka­rien sukuun tikka­lin­tujen lahkossa. Sen höyhen­peit­teen väri vaih­telee sahra­min­kel­tai­sesta olii­vin­vih­reään. Yläperä ja kook­kaan nokan tyvi ovat punaiset. Uhana­lai­suu­del­taan sahra­mi­tu­kaani on ympä­ris­tö­jär­jestö Bird­Life Inter­na­tio­nalin silmäl­lä­pi­det­tä­vien (NT, Near Threa­tened) lajien listalla.

Saffron Toucanet - Wiki­pedia, the free encyclo­pedia (12. 12. 2013 julkaistu versio)

S     sana            a1
1.00  SAHRAMITUKAANI  THAIMAANKAURIS

Ansa-anagram­mi­sa­nasto | Reema (20. 12. 2013 julkaistu versio)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *