Muistelma 14

Jonain toisena aikana olin päivä­hoi­dossa Eevalla punai­sessa puuta­lossa. Sinne mentiin aina epäin­hi­mil­lisen aikaisin, tuskin paljoa kuuden jälkeen. Joil­lain kerroilla en ollut vielä kunnolla herän­nyt­kään, ja sain mennä jatka­maan unia.

Eeva oli noin mummini ikäinen ja käytti sisäl­läkin tummen­tavia laseja. Tuskinpa tunnis­taisin häntä vielä­kään ilman niitä. Toinen tava­ra­merkki olivat maailman parhaat tomaat­ti­juus­to­näk­ki­leivät. Meillä kotona ei syöty näkkäriä, ja sillä oli ankean leivän maine. Mummi­lassa näkkäriä liotet­tiin ilta­teessä, kunnes se oli pehmeää, juusto sulaa ja teeve­dessä lilli marga­rii­ni­kuplia. Eevalla näkkäriä syötiin kuin rehel­listä leipää.

En muista olinko hoito­paikan ainut alle koului­käinen, vai miksi päivät Eevan talossa tuntuivat loput­toman pitkiltä ja yksi­näi­siltä. Vanhoissa tele­vi­sioissa oli semmoinen ominai­suus, että jos ohjel­massa oli tarpeeksi kauan hiljaista, alkoi kuulua vaimeasti pitkä ja kimeä piiiiiii. Niinä pitkinä päivinä minusta tuntui, että pääni päästi tuon äänen.

2 kommenttia artikkeliin ”Muistelma 14”

  1. Se oli kyllä ankea ja pimeä paikka. Minä onnek­seni pääsin päiväksi kouluun, vaikka suretti sinut sinne ankeu­teen jättää.

    Oliko niillä tele­visio? Olisin väit­tänyt, että ainut viih­dyke siellä oli joku vanha aika­kaus­lehti. Vaikkei 80-luvulla kyllä tele­vi­sios­ta­kaan päivisin mitään katsel­tavaa tullut.

  2. En aina­kaan muista, että tele­vi­siota olisi ikinä katsottu. Ja hämärä siellä tosiaan oli sisällä aina. Ehkä hoito­tä­dillä oli valo­narat silmät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *