Sana viikonvaihteeksi

Kun syön, mi­nul­la on ol­ta­va lu­ke­mis­ta. Kir­jai­li­ja­ni­mis­tä yli­voi­mai­sia suo­sik­ke­ja­ni ovat pit­kään ol­leet her­rat Guin­ness ja Dis­ney, mut­ta vii­me ai­koi­na olen löy­tä­nyt uu­del­leen myös ko­ti­mai­sen klas­si­kon, Fac­ta 2001 -tie­to­sa­na­kir­ja­sar­jan. Juo­nel­taan var­sin pouk­koi­le­van teok­sen anti on sen kiin­nos­ta­vis­sa henkilöhahmoissa:

Ki­ho­vauh­ko­nen, suom. ta­ruo­len­to, joka esiin­tyy mm. maa­il­man­lo­pun ennustajana.

Ki­ho­vauh­ko­nen! Onko nau­ret­ta­vam­paa ta­ruo­len­toa kek­sit­ty? Tuo­han on kuin suo­raan Eli­mäen tar­koi­tuk­ses­ta. Kyl­lä oi­kean ta­ruo­len­non kuu­lui­si olla edes vä­hän pe­lot­ta­va tai oma­ta maa­gi­sia voi­mia, eikä vain pöö­pöil­lä en­nus­ta­mas­sa maa­il­man­lop­pua. Min­kä lainen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *