Kriminnaali (Alopex lagopus crimeia)

Tarinan alku on vanhan kertausta, mutta ostin taan­noin Stadiu­milta Niken (jolla on niin hankalat sivut, etten varmasti linkitä) tree­ni­vyön, jonka hinta­la­pussa oli selkeä merkintä: no size. Eli one size fits all niin kuin lippa­la­keissa, ajat­telin, ja vaivau­tu­matta sovit­ta­maan tein kaupat. Kotona totesin vyön juuri ja juuri yltävän ympä­ril­leni, mutta niin kireänä, että tarra­kiin­nitys irtosi vatsaa pullis­ta­malla. Pienessä lapussa vyön sisä­puo­lella lukikin: size S.

No, virhehän oli mitä selvimmin kaupan, joten saatoin huolet­to­masti olettaa vaihdon isom­paan onnis­tuvan, ja kun ystä­väl­li­sesti selitin myyjälle tapah­tu­neen, sainkin uuden, L-kokoisen vyön entisen tilalle. Mutta enköhän, iesuksen pösilö, tehnyt saman virheen uudes­taan ja jättänyt senkin sovit­ta­matta kaupassa. Kotona totesin vyön kyllä yltävän ympä­ril­leni, vieläpä melkein puoli­toista kertaa, mutta nytpä tarra­palat eivät enää osuneet kohdak­kain ja kiin­nitys jäi sen takia hata­raksi, vaikka vyön alle tunki hupparia kuinka.

Ei auttanut kuin nöyrtyä ja käydä osta­massa vielä yksi tree­nivyö, kokoa M ja tällä kertaa Stock­man­nilta, etteivät Stadiu­milla pääsisi hämmäs­te­le­mään. Olin jo ehtinyt laittaa L-kokoisen myyn­tiin, kun keksin paljon paremman, vain vähän rikol­lisen tavan saada rahani takaisin. Uusin vyöni oli nimit­täin yhä alku­pe­räis­pak­kauk­ses­saan eli siinä roikkui pahvinen läys­täke, jonka saattoi helposti irrottaa pahvia rikko­matta ja kiin­nittää sen jälkeen kumpaan vyöhön tahansa. Vasta operaa­tion suori­tet­tuani huomasin pahvin kään­tö­puo­lelle painetun koko­mer­kinnän, joka nyt siis oli risti­rii­dassa vyön pienen lappusen kanssa, mutta päätin varata sen asia­kas­pa­lau­tuk­seni syyksi, jos sellaista kysyt­täi­siin. Ei kysytty.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *