Wilfred Hildonen

Sähkö­pos­ti­luu­kusta kolahti aamulla kaksi viestiä, joista toinen oli mainos eBayltä — meninkin paljas­ta­maan niille osoit­teeni — ja toinenkin otsikon perus­teella selvää roska­postia: Great info and one addi­tion, lähet­tä­jänä tekaistun kuuloinen Wilfred Hildonen. Avasin viestin ja se näyt­tikin perin­tei­seltä nige­ria­lai­selta kerjuu­kir­jeeltä, tai oikeas­taan sen pohjois­mai­selta versiolta:

Hello,

I am a Norwe­gian with Finnish roots (actually a Finnish citizen now as I did live in Helsinki for 8 years before moving on to Portugal - but didn't learn too much Finnish, alas, as I worked and lived with Finnish-Swedes) and I am finding out of my ances­tors and have traced them back to Suvanto near Sodan­kylä.

Vasta tässä vaiheessa havah­duin huomaa­maan, ettei kyse ollut­kaan roska­pos­tista. Wilfred Hildosen suoma­laiset esi-isät olivat Suvannon Hiltusia, joita hän oli sattunut löytä­mään myös omasta, GenCircle­siin kauan sitten jättä­mäs­täni tieto­kan­nasta. Onneksi olin jättänyt sinne myös validin sähkö­pos­tio­soit­teen, sillä Hiltus-Wilfre­dillä oli antaa täyden­nystä suku­puu­huni:

It is Gustava Mathlin b. 30 Oct 1788 in Sodan­kylä, by Sven Mathelin and Magda­lena Kranck. You have her as married to one Johan Henrik Ekedahl in 1819. I have her as Gustava Senin­tytär Matlein and before she married Ekedahl, she was married to Matti Danie­lin­poika Hiltunen aka Matts Danielsson Hildunen. They married 30 March 1813 and Matti died 28 Oct. 1817. They had two children, Greta Magda­lena Matin­tytär Hiltunen, b. 21.01.1814, and Johan Daniel Matin­poika Hiltunen, b. 18.06.1816.

Gustavan ensim­mäi­sestä avio­lii­tosta Matti Hiltusen kanssa tiesinkin, mutta lapset olivat minulle uutta. Harmi vain ettei kumpi­kaan heistä ollut suora­nainen esivan­hem­pani, ja noin suku­polven mittainen kuilu Hiltusten esipol­vi­kaa­vios­sani jäi edel­leen auki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *