Pop Inn

Nu­kuin kah­den tun­nin päi­vä­unet ja he­rä­sin kuo­la-rä­kä­lam­mi­kos­ta. Yri­tän jat­kaa tu­lo­aa­mus­ta, sen mitä muis­tan. Kä­vin laundro­maa­tis­sa ne­tis­sä kir­jot­ta­mas­sa Atee­naan. Myö­hem­min Sop­hie ja Chris vas­ta­si­vat, että pää­sen heil­le yök­si 20 eu­rol­la yö. Kä­vin pi­ka­pit­se­rias­sa mar­ge­ri­tan­pa­la­sel­la ja läh­din va­ro­vai­sel­le kä­ve­lyl­le… (Eiku het­ko­nen, nu­kuin kyl­lä toi­set­ki päi­vä­unet, mut­ta en­nen­kö sitä vai jäl­keen? No mi­täs sen on vä­liä, mut­ta näin sii­nä käy kun ei heti kir­jo­ta asioi­ta ylös.) …Piazza Re­pubblical­le, jos­sa suih­ku­läh­teen reu­nal­la kir­joi­tin REDACTEDlle ja REDACTEDlle kor­tin. Kä­vin kans San­ta Ma­ria Mag­gio­rel­la, jo­hon ilta-au­rin­ko pais­te­li mu­ka­vas­ti, ja In­ter­net Poin­tis­sa eu­rol­la tun­nin. Res­pas­sa on suo­ma­lai­nen REDACTED Lap­peen­ran­nas­ta, ka­si­ku­to­nen, ihan pi­hal­la. Mu­ka­va pu­hua suo­mia, to­sin. Vi­tun al­ler­gia. Tek­sa­si­lai­nen tyt­tö pu­huu ja pu­huu ja pu­huu. Ei­len oli kaks austra­lia­lais­ta nuor­ta­mies­tä, mu­ka­via. Austra­lia­lai­set on. Hei­ne­ke­nit otet­tiin il­lal­la au­las­sa ja raa­tat­tiin. Niis­sä on sa­maa vaa­ti­mat­to­muut­ta ku suo­ma­lai­sis­sa mut­ta yl­peyt­tä. Tänä aa­mu­na kii­kuin Pie­ta­rin­kir­kon ku­po­liin. Oli sih­tuu­nat. Museoi­hin en al­ka­nu jo­not­ta­maan, jo­hon nuo on ker­taal­leen näh­ty. Kä­vin es­pan­ja­lai­set por­taat, Tre­vin, Pant­heo­nin ja Vit­to­rio Em­ma­nuel­le II:n ker­ma­ka­kun ka­tas­ta­mas­sa, huo­mi­sel­le olis vie­lä rau­nioi­ta ja puis­to­ja, mut­ta ju­ma­lis­te jos tämä nuha ei lopu muu­ten niin muu­tan tun­dral­le. Päi­vän ko­ho­koh­ta: il­lal­li­nen au­las­sa. Kau­pas­ta 3 cia­bat­taa, puo­li lit­raa ju­kurt­tia, per­sik­ka­hil­loa niil­le, 8 nak­kia (yh­teen­sä ne­li­sen eu­roa), lo­put vi­ta­mii­ni­me­hut. Ome­naa en enää jak­sa­nu, jäi huo­mi­sel­le­ki eväs­tä. Aa­mul­la kä­vin il­ma­sel­la crois­san­til­la ja kuu­mal­la mai­dol­la, jota sain kun ti­la­sin lat­ten enkä caf­fe lat­tea. Kai­paan REDACTEDn ruo­kaa. Kai­paan REDACTEDä. Kat­to­tuu­le­tin kui­vat­taa kur­kun, mut­ta ei­pä­hän ole kuu­ma. REDACTED te­kee us­ko­mat­to­mia ruo­kia. Onko so­vi­nis­tis­ta pi­tää ruo­an­lait­to­tai­toa pa­rin­va­lin­ta­kri­tee­ri­nä 2000-lu­vul­la? 50 vuot­ta hy­viä ate­rioi­ta on aika iso kasa on­nel­li­suut­ta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.